Финално броене: Кристиано Роналдо срещу Мохамед Салах преди финала (СНИМКА)


Финално броене: Кристиано Роналдо срещу Мохамед Салах преди финала (СНИМКА)
Снимка: Guliver/GettyImages

3442 0

Делят ни само няколко часа от финала на Шампионска лига между Реал Мадрид и Ливърпул, а двете най-коментирани имена безспорно са Кристиано Роналдо и Мохамед Салах - двамата фаворити до момента за Златната топка за 2018 година. Двама лидери, върху които ще е насочено вниманието на почти всеки един футболен фен - кой ще се представи по-добре във финала?

До момента в турнира Кристиано Роналдо е категоричен лидер по голове и ще грабне приза за най-добър реализатор в Шампионска лига за поредна година. Той има 15 гола и 3 асистенции, като е безспорният лидер на Реал Мадрид. "Белия балет" обаче показа, че може да печели и без неговите голове, след като Роналдо беше удържан от защитата на Байерн, но въпреки това баварската машина не успя да спре "кралете" по пътя им към 3-и пореден финал в турнира.

Салах разпиля поред Манчестър Сити и Рома в решаващите за Ливърпул мачове и, въпреки че головата му форма отбеляза лек спад в края на сезона, той продължава да е най-голямата опасност за Реал Мадрид, особено като се има предвид че ще бъде пазен от Марсело - левият бек на испанския гранд, който е далеч по-заинтересован от атакуващата фаза на играта.

Роналдо може и да бележи повече от Салах, но египетският национал е по-точен в завършващата фаза - той има 56.1% точност при ударите си срещу 41.8 % за Роналдо, а освен това бележи веднъж на всеки 4 удара (24.2% срещу 19% за Роналдо). Салах се нагърбва и с повече плеймейкърски функции, тъй като това е ролята на всеки от триото на Ливърпул в атака. В схемата на Зинедин Зидан Роналдо е основно консуматор, но нерядко именно той дава завършващите пасове в атаките на Реал Мадрид. Ето и пълно сравнение на статистиките между двамата, представени от Whoscored.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички