10 гола в 2 мача: Атлетико Мадрид обърна Фейенорд в Мадрид, Шахтьор Донецк - Антверп в Белгия (ВИДЕО)


10 гола в 2 мача: Атлетико Мадрид обърна Фейенорд в Мадрид, Шахтьор Донецк - Антверп в Белгия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2899 0

Приключиха първите два ранни мача от Шампионска лига на 4-ти октомври, които бяха с начален час 19:45 (българско време).

И в двете срещи паднаха по 5 гола, и в двете срещи бяха осъществени пълни обрати! По-надолу можете да прочетете как се развиха те, да видите репортажи, както и временното класиране в двете групи!

Атлетико Мадрид 3:2 Фейенорд

След 7 минути игра Аясе Уеда бе изведен зад отбраната на "дюшекчиите" и нанесе удар, който бе спасен от Ян Облак, но след това топката рикошира в хвърлилия се на шпагат Марио Ермосо и влетя във вратата за 1:0 в полза на нидерландския гранд.

Седем по-късно тимът на Чоло Симеоне изравни резултата - защитник на Фейенорд легна на шпагат, за да пресече извеждащо подаване към Саул Нигес, но пък прати кълбото на пътя на Алваро Мората, който се разписа без проблем от десетина метра. ВАР призова главния рефер да прегледа ситуацията на повторение, тъй като Нигес бе в положение на засада, но арбитърът прецени, че 28-годишният испанец не влияе достатъчно на играта и в крайна сметка зачете изравнителния гол. 

В 34-тата минута Фейенорд отново поведе - топката бе центрирана на втора греда от пряк свободен удар, а Давид Ханцко бе оставен непокрит и въпреки че Облак спаси първия му удар - при добавката нямаше какво да стори.

Дълбоко в добавеното време на първото полувреме, след ъглов удар, се стигна до кратко разбъркване в наказателното поле на гостите, а Антоан Гризман се оказа най-съобразителен и вкара за 2:2 с гръб към вратата, впечатлявайки с акробатично изпълнение.

180 секунди след началото на втората част Алваро Мората вкара втория си гол в мача, засичайки центриране от дясното крило на Науел Молина. Обратът бе факт!

Ситуацията в Група "Е"

1. Атлетико Мадрид - 2 мача (4:3 голова разлика) - 4 точки

2. Фейенорд - 2 (4:3) - 3

3. Лацио - 1 (1:1) - 1

4. Селтик - 1 (0:2) - 0

Антверп 2:3 Шахтьор Донецк 

Домакините поведоха още в третата минута с гол на Арбнор Муя, който се разписа с диагонален удар с левия крак, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Дмитро Ризник. В 34-тата украинската защита бе изненадана с извеждащ пас от дълбочина към Баликуиша, който преодоля с лекота напусналия голлинията си Ризник за 2:0.

В началото на второто полувреме Шахтьор се върна в мача - първо гредата спаси Антверп, след това и вратарят Жан Бюте, но в крайна сметка Данило Сикан отбеляза с глава за 1:2. В 71-вата минута равенството бе възстановено - Ярослав Ракицкий стреля директно от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, а Баликуиша подложи крак на пътя на топката и тя се озова в белгийската врата за 2:2.

Пълният обрат бе осъществен в 76-ата минута - футболист на Шахтьор бе повален в наказателното поле (съдията не се впечатли и не даде дузпа), а топката се насочи към аутлинията... Стражът на Антверп - Бюте, се хвърли на плонж, за да предотврати корнера, но вместо това остави кълбото на пътя на Егор Назарине, който подаде към Данило Сикан и той почти на празна врата направи 3:2.

В заключителните секунди на двубоя Антверп получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана капитанът и бивш футболист на Тотнъм - Тоби Алдервейрелд, но той дори не успя да уцели очертанията на вратата и така домакините останаха с "празни ръце".

Ситуацията в Група "Н"

1. Барселона - 1 мач (5:0 голова разлика) - 3 точки

2. Порто - 1 (3:1) - 3

3. Шахтьор Донецк - 2 (4:5) - 3

4. Антверп - 2 (2:8) - 0

*Следете развоя на късните мачове в Шампионска лига със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички