Стилиян се контузи на мач, сложи гипс


Стилиян се контузи на мач, сложи гипс
Снимка: http://www.birminghammail.co.uk

2399 0

Стилиян Петров е пострадал по време на последния мач на своя Уичъл Уондърърс за купата, съобщава "24 часа". Тимът на Стан победи Фоли Лейн Стролърс с 3:0. През втората част той паднал на ръката си и едва вечерта открил, че има счупена костица на китката. Наложило се да я гипсира, но се надява бързо да се възстанови.

При това положение била свирена дузпа за Уичъл, като Петров сам казал на рефера, че не е имало нарушение и той я отменил, пише шотландският вестник "Дейли Рекърд", който е имал човек на мача.

Отбелязват се двата голови паса, които е дал Стилиян за хеттрика на свой съотборник.

"Сега мечтата ми е само една - да се открие лечение за левкемията. На това ще посветя остатъка от живота си. Видях достатъчно хора, които се борят с тази болест. Тя е като животно, изяжда те отвътре. По време на химиотерапията ми бе трудно дори да говоря със синовете си", обяснява Стилиян.

Всяка неделя той плащал по 3 лири, за да се появи на терена в неделната лига. Българинът обаче е купил новите еипи на тима си, които са на световния концерн "Найки".

Условията в лигата са далеч от тези във Висшата дивизия на Англия.

"Не ми пука. Аз съм свикнал на това. Ако бяхте видели на какви терени съм ритал като юноша в България, щяхте да разберете всичко", допълни Стилиян.

В момента той работи много с фондацията "Излекувай левкемията", която финансира революционни разработки на клетъчна основа срещу рака на кръвта.

"Нямам търпение да приключи моето лечение. Като спра стероидите, лекарите казват, че тялото ми ще се върне към нормалните килограми. Сега съм свалил няколко и момчетата ми се чудят дали няма да се върна обратно на терена. За мен обаче всичко приключи", казва още Стилиян.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички