Слаби Спарта Прага и Мартин Минчев се издъниха за Купата на Чехия


Слаби Спарта Прага и Мартин Минчев се издъниха за Купата на Чехия
Снимка: https://twitter.com/shumanskoo/status/1287725298247753730

1630 0

Словачко е новият носител на Купата на Чехия, след като победи с 3:1 местния гранд Спарта Прага. Финалът се проведе в Ухерске Храдище, а в злополучния мач участие взе българският национал Мартин Минчев. Нападателят се появи като резерва през второто полувреме, а но не успя да помогне на столичани.

Шампионите поведоха още в 11-ата минута, когато Вацлав Юречка реализира от дузпа. След още 22 минути Пьотр Райнбек покачи на 2:0 след прецизен удар с глава. Давид Ханцко върна надеждите на Спарта в 42-ата минута, но след само минута Райнбек удари символичните гости за крайното 3:1.

Мартин Минчев влезе на терена в 68-ата минута, заменяйки съименника си Мартин Сухомел, но инициативата бе трайно загубена и резултата така и не се промени до последния съдийски финал.

Словачко спечели турнира за първи път в своята история, докато известният му противник го е правил рекордните седем пъти. Тимът на Минчев не успя да се справи и в конкуренцията в първенството, където остана трети, докато шампион е Виктория Пилзен. Втори се нарежда градският съперник Славия Прага.

Вижте какво направи българинът в миналите си изяви!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички