"Синя" легенда: Десподов трябва да знае - в Италия започва от нулата


"Синя" легенда: Десподов трябва да знае - в Италия започва от нулата
Снимка: принтскрийн

1155 0

Първият българин, играл в Серия А - Николай Илиев, коментира трансфера на Кирил Десподов в Каляри. Илиев бе продаден от Левски в Болоня през 1989 г., като остана две години и записа 28 мача и 3 гола в елита.

Доскорошното крило на ЦСКА е на път да стане 7-ият наш сънародник, който записва мачове в италианския елит след Илиев (Болоня), Христо Стоичков (Парма), Валери Божинов (Лече, Фиорентина, Парма), Ивайло Чочев (Палермо), Александър Тонев (Фрозиноне и Кротоне) и Андрей Гълъбинов (Дженоа).

ИСТИНСКАТА СУМА, ПЛАТЕНА ЗА ДЕСПОДОВ, ГО НАПРАВИ НАЙ-СКЪПИЯ ТРАНСФЕР НА ЦСКА

"Това за него е голяма стъпка. Само мога да му пожелая успех. Като съвет мога да му кажа по-малко да обръща внимание на журналистите. Второ - да знае, че в Италия отива и започва от нулата. Отново ще трябва да гради своето име и авторитет, както и това на българския футбол. Това, което е постигнал в България, си остава тук", заяви бившият защитник пред "Тема Спорт".

"В Италия на практика неговата кариера започва наново. Десподов трябва да бъде дисциплиниран. Там обичат играчите да се раздават, дори и на тренировките, а не само в мачовете",допълва Илиев. В Италия вече изразиха съмнения в качествата на играча заради нивото на Първа лига. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички