В Италия: Десподов е добър, но Първа лига е на светлинни години от Серия А

Бившата звезда на ЦСКА Кирил Десподов вече започна да изпитва последиците от факта, че е играл единствено в българското първенство досега в кариерата си. Този факт влияе на анализаторите в Италия в опитите им да дадат точна оценка на способностите на крилото.

В анализ за Десподов журналист на mondosportivo.it пише, че добрата статистика на футболиста не е повод за голям оптимизъм, тъй като "нашата Серия А е на светлинни години от българската Първа лига". Ето какво точно пише авторът:

Приказката на Кирил Десподов в Италия започва с един от най-големите отбори в страната

Вчера официално отборите на ЦСКА и Каляри обявиха трансфера на Кирил Десподов. Трансферната сума, която "червените" ще получат от сделката не е о...

В ИТАЛИЯ СРАВНЯВАТ ДЕСПОДОВ С ЛЕГЕНДАРЕН ИСПАНСКИ ФУТБОЛИСТ

"Десподов идва в Италия с нелоша визитка: в 131 мача е вкарал 31 гола и е дал 27 асистенции. Знак, че може да се справи и като голмайстор, и като асистент. Разбира се, нашата Серия А е на светлинни години от българската Първа лига, както за технически стойности, така и по тактически въпроси. Но момчето със сигурност ще има някои възможности да се докаже и да се опита да реши някои от проблемите на Паволети".

Вижте в този материал историята и успехите на Каляри, който е клуб с почти 100-годишна история.

Още по темата

Please select answer!