Съдбата на Александър Тонев се решава на 4 декември


Съдбата на Александър Тонев се решава на 4 декември

2300 0

Жалбата на Александър Тонев срещу наложената му сурова санкция от 7 мача ще бъде разгледана на 4 декември, съобщиха официално от Шотландската футболна асоциация.

Българският национал беше признат за виновен, че е обидил на расистка основа футболиста на Абърдийн Шей Лоугън в двубоя със Селтик през септември.

Крилото получи подкрепата на Селтик, а също и на Българския футболен съюз. Основните им доводи в негова защита бяха, че няма доказателства за вината му, и всичко се заключва в думата на Лоугън срещу тази на Тонев. Както е известно, решението за санкцията бе взето без да бъдат изслушани други футболисти, участвали в двубоя, запис от камерите или доклад от официалните лица на срещата.

Бившият футболист на ЦСКА обжалва, което му позволи да продължи да играе за Селтик. Александър Тонев играе в шотландския клуб като преотстъпен от Астън Вила. Бирмингамци не взеха отношение по случая с българина, но неколкократно в английските медии се появиха информации, че може да разтрогнат договора му при доказана вина за расизъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички