Сашо Тонев ще играе със Селтик на 1/16-финал в Лига Европа


Сашо Тонев ще играе със Селтик на 1/16-финал в Лига Европа

1146 0

Шотландският Селтик се класира за 1/16-финалите в Лига Европа. Така българският национал Александър Тонев продължава участието си във втория по авторитет клубен турнир на Стария континент. "Детелините" обаче загубиха мача си от петия кръг в група "D" у дома от австрийския Ред Бул (Залцбург) с 1:3. Тонев не беше титуляр, но влезе в игра в 74-ата минута на мястото на Малгрю.

Австрийският шампион попари домакините с две попадения на Алан още в началото - в 8-ата и 13-ата минута, но домакините все пак успяха да намалят чрез Стефан Йохансон в 30-ата след пас на Исагире. През втората част "детелините" опитаха всичко по силите си да стигнат до равенството, но допуснаха гол в последните секунди, дело на Наби Кейта (90+2) за крайното 1:3.

В другия мач от групата Астра (Гюргево) излъга у дома Динамо (Загреб) с 1:0 след попадение на Садад Букари (50). С успеха си обаче румънският тим събира само 4 точки и не може да застигне втория Селтик, който има 8 точки кръг преди края. Динамо (Загреб) остава последен с 1 точка. В последния кръг Ред Бул Залцбург приема Астра, а Селтик гостува на Динамо в Загреб, но и двата мача са без значение, тъй като първите две места и 1/16-финалистите от тази група вече са известни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички