С важна намеса Валентин Антов помогна на Кремонезе за ценен успех в битката за титлата в Серия Б


С важна намеса Валентин Антов помогна на Кремонезе за ценен успех в битката за титлата в Серия Б
Снимка: GettyImages

3543 0

Българският защитник Валентин Антов имаше решаваща намеса, която помогна на неговия тим Кремонезе да постигне изключително важна победа. Тя дойде с 1:0 над Модена в 28-ия кръг на италианската Серия В.

Дуел на кандидати за Серия А

Срещата противопостави два отбора с амбиции за влизане в елита, но гостите стигнаха до скъпоценните три точки с гол на Матео Бианкети в 5-ата минута на добавеното време.

Гол в добавеното време донесе трите точки на тима

С този успех Кремонезе събра 53 точки и излезе на второ място, сваляйки от там състава на Венеция, който днес падна с 1:2 от Комо. На върха е Парма с 59 след вчерашния успех с 3:1 при гостуването на Тернана.

Моментът на българина

А мачът можеше да започне по съвсем друг начин. Още не беше изтекла първата минута, когато след мощен изстрел на Еторе Глиоци се наложи Валентин Антов самопожертвователно да чисти топката от самата голлиния. До края на първата част срещата вървеше равностойно с още една чиста ситуация за Модена, но вратарят Андреас Юнгдал спаси Кремонезе.

Треньорът на българина Джовани Стропа опита да промени хода на мача с поредица от смени през втората част, но късметът му се усмихна в 95-ата минута, когато Бианкети вкара за 0:1.

Как го оцениха в Италия?

Валентин Антов направи много добър мач, както и останалите от отбраната, и беше оценен с 6,5. Анотацията за него беше: "Супер-мач за българина, принуден на няколко пъти да компенсира грешките на Юнгдал и съотборниците му".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички