Италиански журналист обяви радостна новина за българския национал Петко Христов


Италиански журналист обяви радостна новина за българския национал Петко Христов
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Откакто се присъедини към първодивизионния Специя, българският национал Петко Христов почти във всички срещи е бил титуляр в Серия А, но заради контузия пропусна не само последните две срещи на своя клубен тим, но и мачовете на България срещу Украйна и Швейцария.

Журналистът Фабио Бернардини обаче съобщи добрата вест, че Христов вече е готов за игра и ще излезе титуляр при гостуването на Аталанта, което е утре (20.11.) от 16:00 ч. българско време!

Посочва се още, че на последната тренировка на Специя, треньорът Тиаго Мота го е използвал активно в двустранната игра и най-вероятно тимът ще излезе в схема с трима защитници (3-5-2) - Петко Христов, Аду Амиан и Мартин Ерлич.

Специя е на 16-о място в Серия с актив от 11 точки и голова разлика 13:26, докато Аталанта се слави като отборът, който отбелязва най-много попадения, макар и през сезон 2021/22 бергамаските да понижиха представянето си и в момента да са на четвърто място с 22 точки (22:15).

По-рано днес пък се появи информацията, че БФС е стартирало процедура, с която ще се стреми да намери футболисти с български корени зад граница, които лека-полека да започнат да носят фланелката на "лъвовете"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички