Илия Груев е №2 в Бундеслигата по един показател, изпревари Матайс де Лихт


Илия Груев е №2 в Бундеслигата по един показател, изпревари Матайс де Лихт
Снимка: Getty Images

1462 0

Една от най-приятните изненади в новия състав на България под ръководството на Младен Кръстаич - Илия Груев, получи поредно признание за огромния талант, който притежава.

Изданието "Ligainsider.de" отреди на 22-годишния футболист на Вердер Бремен второ място по точност на подаванията в немската Бундеслига през сезон 2022/23!

След първите 9 кръга в Германия, Груев е опитал 181 паса, от които 168 са достигнали до целта си, което прави успеваемост от 92.8 процента. Единственият футболист, който е по-успешен от него в това отношение е защитникът на Борусия Мьонхенгладбах Нико Елведи - 487 от 522 (93.3%). На трета позиция се нарежда бранителят на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт - 425 от 459, 92.6% успеваемост.

Илия Груев е изиграл 8 мача от началото на кампанията, в които е натрупал общо 356 игрови минути. Вердер Бремен се намира на 5-то място във временното класиране с актив от 15 точки. Пред него са само Борусия Дортмунд (16), Байерн Мюнхен (16), Фрайбург (18) и Унион Берлин (20). През идния уикенд Вердер е домакин на Майнц (15 октомври, 16:30 часа).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Илия Груев-старши за сина си след дебюта му за България: Възпитахме го в чужбина, но игра с чест за родината си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички