Груев се завърна като титуляр за Лийдс, но с човек повече "белите" изпуснаха "слабак"


Груев се завърна като титуляр за Лийдс, но с човек повече "белите" изпуснаха "слабак"
Снимка: Getty Images

678 0

Лийдс на Илия Груев направи равенство 1:1 с 19-ия в класирането - Хъдърсфийлд, в мач от 35-ия кръг на Чемпиъншип. Българинът се завърна в титулярния състав на "белите" и остана на терена до края на двубоя.

Домакините поведоха в добавеното време на първата част с попадение на Михал Хелик, а няколко минути по-късно останаха с човек по-малко след втори жълт картон за Джонатан Хог. Той удари в лицето Жуниор Фирпо при борба за топката.

Край на серията от 9 победи в лигата

Лийдс изравни в 67-ата минута, след като точен бе Патрик Бамфорд. Въпреки че подобриха играта си през втората част, Груев и съотборниците му не успяха да стигнат до трите точки, макар и в мнозинство. Това бе и край на серията от 9 поредни победи на гостите в първенството. 

Страхотен шанс се откри пред Крисенсио Самървил още в 4-ата минута, когато топката достигна до него след добра комбинация. Той обаче не успя да отправи добър изстрел и вратарят на Хъдърсфийлд спаси. В 12' домакините стигнаха до "ответен удар", като Мелие спаси изстрел на Джак Рудони.

В 36' Лийдс можеше да пострада сериозно след грешка на Фирпо, след която Сорба Томас напредна и стигна до добра позиция, но Арчи Грей успя да му отнеме топката току преди да нанесе удар.

Девет минути по-късно Хъдърсфийлд поведе - след статично положение техен играч отправи удар с глава, но Мелие отрази, макар и нескопосано. Михал Хелик обаче беше наблизо и успя да довкара, за да открие резултата у дома - 1:0.

Щастието им обаче не трая дълго, тъй като в четвъртата минута на добавеното време Джонатан Хог удари през лицето Жуниор Фирпо при борба за топката, което му донесе втори жълт картон, респективно червен.

Все пак след почивката Лийдс подобри играта си, след като в много показатели изоставаше през първата част. В 67-ата минута тимът на Груев успя да изравни чрез Патрик Бамфорд, който отблизо засече подаване на Конър Робъртс - 1:1.

Победният гол за гостите можеше да дойде в 86-ата минута, когато Самървил отправи опасен изстрел от вътрешността на наказателното поле, но нацели гредата.

Лийдс остава втори в класирането със 73 точки, с 5 по-малко от лидера Лестър, но и с мач повече. Хъдърсфийлд запази своята 19-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички