Георги Костадинов ще играе поне още една година в Кипър


Георги Костадинов ще играе поне още една година в Кипър
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

445 0

Георги Костадинов ще играе поне още един сезон в кипърския АПОЕЛ (Никозия), след като преподписа договор до юни 2025-а година.

Контрактът на халфа е с подобрени финансови условия, както и с добавени бонуси за определени постижения в европейските клубни турнири.

Официално! Георги Костадинов ще играе за АПОЕЛ Никозия

Той е и един от първите трима в отбора, които подновиха споразуменията си.

Костадинов можеше и да смени отбора, тъй като след Нова година беше получил две оферти, които да бъдат разгледани за след лятото на тази година. Единият клуб също е от Кипър, а другият от гръцката Суперлига, но първи избор за бившия футболист на Левски, Лудогорец и Арсенал (Тула) винаги е било оставането в АПОЕЛ.

След като миналата година тимът завърши на 2-о място, сега е на върха и има преднина от 6 точки над миналогодишния шампион Арис (Лимасол). Така Костадинов има шанса да стане шампион на Кипър и да участва в квалификациите в Шампионската лига.

Ходът на президента на АПОЕЛ Продромос Петридес да подпише нов договор с Костадинов е напълно логичен, тъй като българският национал е фундаментален за състава на португалския треньор Рикардо Са Пинто. Костадинов няколко пъти беше избиран за Играч на мача, а статистиката му по пресечени подавания, отнети топки и пробягани километри винаги е в топ 3.

Още: Георги Костадинов донесе победа на АПОЕЛ (Никозия) и първото място на тима в лигата

Отделно от това, редовното му участие в мачовете го превърна в номер 2 по изиграни минути за АПОЕЛ (Никозия) след вратаря Вид Белец. Словенският страж е записал 2520 минути на терена, а след него е Костадинов с 1878. Третият най-използван футболист е нападателят от ДР Конго Диумерси Ндонгала с 1868 минути.

Георги Костадинов получи повиквателна за националния отбор

След една година пауза Костадинов, който е и българинът с най-много минути зад граница, отново беше повикан и в националния отбор и трябва да се върне за лагера за мачовете с Танзания и Азербайджан през месец март.

Той пропусна домакинската победа с ФК Пафос през изминалата седмица заради усукан глезен, но рехабилитацията дава своите резултати и по всяка вероятност ще бъде на разположение на треньора Са Пинто за дербито с Арис (Лимасол) на 10-и този месец.

Още: Тотален карък за завърналия се в националния след дълга пауза Георги Костадинов

Още: Георги Костадинов се контузи при равенство на своя АПОЕЛ в дербито с Омония

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички