Георги Костадинов помогна на АПОЕЛ за дерби победа и първото място в Кипър


Георги Костадинов помогна на АПОЕЛ за дерби победа и първото място в Кипър
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1308 0

АПОЕЛ (Никозия) спечели дербито на кипърското първенство, надделявайки с 2:1 над Пафос и така го свали от върха в класирането. Българският полузащитник Георги Костадинов игра пълни 90 минути за АПОЕЛ и отново показа най-високо ниво.

Двата гола за успеха на гостите от Никозия вкара босненецът Матео Сушич, който откри резултата в 15-ата минута и удвои в 45-ата. Домакините върнаха един гол чак в 1-ата минута на добавеното време чрез бразилеца Жуниньо.

Реферът Лука Пайрето от Италия показа по един червен картон в двете посоки. За домакините в 59-ата минута беше отстранен Мамаду Кан, а от АПОЕЛ Хосе Креспо в 72-ата минута пое пътя към съблекалнята.

С успеха "жълто-сините" събират 33 точки след 14 кръга и оглавяват класирането за първи път от 1135 дни насам. 2-и е ФК Пафос с 31, а с 31 от днес е и АЕК (Ларнака), който спечели с 1:0 при гостуването на Докса (Катокопия).

След двубоя сайтът 24sports.com.cy отличи трима играчи за кипърците, сред които и Костадинов. Другите са сензационният голмайстор Сушич, който иначе играе като защитник и аржентинецът Лукас Вияфанес. Според изданието всички те са били "с много високо ниво през всичките 90 минути, спирайки много опити в нападение на домакините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички