Българинът Никола Илиев донесе титлата на Интер при юношите с победен гол


Българинът Никола Илиев донесе титлата на Интер при юношите с победен гол
Снимка: Оф. сайт на Интер

3208 0

Българинът Никола Илиев донесе на Интер Скудетото при Примаверата на тима! Офанзивният полузащитник влезе като резерва в 79-тата минута и отбеляза победния гол за крайното 2:1 срещу Рома след продължения във финала на шампионата при юношите.

Битката за трофея на стадион "Мапей" в Реджо Емилия, започна с по-активни действия на римските "вълци". Тимът на Алберто Де Роси, който завърши на първо място в редовния сезон, откри резултата в 70' чрез Хавиер Викарио. Защитникът отбеляза с глава, засичайки центриране на Крисчън Волпато от ъглов удар.

Интер успя да изравни в 81-вата минута чрез голмайстора си Чезаре Казадей, като това попадение е 15-ото за него през настоящата кампания.

Двубоят навлезе в продължения, в които "нерадзурите" владееха инициативата благодарение на силното включване от пейката на Илиев и Енох Овусу.

В продълженията българинът се развихри. Първо в 96-ата минута негов удар се отби от гредата, а минута по-късно той комбинира по лявото крило със Зуберек, премина защитник и стреля във вратата за крайното 2:1.

Това е десета титла във витрината на Примаверата на Интер. За отбора на Рома, който бе лидер след края на редовния сезон, останаха сребърните медали.

Никола Илиев бе привлечен в Интер от школата на Ботев (Пловдив) през 2020 година.

Вижте още: Кой звезден нападател е пред завръщане в Интер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички