Иван Перишич се сбогува с тифозите на Интер в социалните мрежи


Иван Перишич се сбогува с тифозите на Интер в социалните мрежи
Снимка: Getty Images

1855 0

Иван Перишич официално обяви в социалните мрежи, че вече не е футболист на Интер. Хърватският футболист е в Лондон, където се очаква да подпише с Тотнъм, който е воден от бившия наставник на Интер Антонио Конте.

„След 254 мача, 55 гола, 49 асистенции, 3 трофея и 18 934 минути, прекарани на терена с тази славна фланелка, моето приключение в Интер приключва тук. Дори всеки край да бележи ново начало, важно е да погледна назад към тези изминали години и да споделя с вас искрената си гордост за свършената работа и постигнатите заедно цели. Беше незабравимо преживяване, което даде толкова много на мен като играч и на цялото ми семейство. На отбора, на персонала, на всички служители, но преди всичко към феновете: вие винаги ще имате специално място в сърцето ми. С толкова много емоции в сърцето си, ми остава да кажа: „Безкрайна радост е, която трае цял живот, Pazza Inter, обичам го“, завърши трогателното си послание Иван Перишич.

Хърватинът започна своето приключение при „нерадзурите“ през 2015 година, когато бе закупен от Волфсбург за около 16 милиона евро. Фланговият играч веднага показа израстване и се превърна във важен играч за отбора. През втория си сезон в Серия А той вече имаше двуцифрен брой попадения

След пристигането на Антонио Конте обаче Перишич бе даден под наем в Байерн Мюнхен, тъй като той не влизаше в плановете на италианския наставник. С баварците хърватинът стана европейски шампион през 2020 година и спечели Световното клубно първенство.

През следващия сезон той се връща в Интер, където отново е основен стълб в състава и спомага за спечелването на 19-тата шампионска титла през 2021 година. През този сезон, Перишич спечели Суперкупата и Купата на Италия с Интер.

Хърватският национал подписа двугодишен договор с „шпорите“ за 6 милиона евро на сезон и се очаква бързо да се наложи в състава на Конте, когото познава отлично.

Вижте още: Бомба! Футболист на Интер може да се озове в Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички