Валери Божинов: След успеха в Шампионска лига с Интер Моуриньо ми писа: "Тази победа е и твоя"


Валери Божинов: След успеха в Шампионска лига с Интер Моуриньо ми писа: "Тази победа е и твоя"
Снимка: Официален сайт на Левски

4768 0

Бившият нападател на Левски, Ботев (Враца) и куп европейски клубове - Валери Божинов, разказа за запознанството си с големия португалски треньор Жозе Моуриньо. Българинът разказа любопитни детайли от познанството си с настоящия мениджър на Тотнъм.

"Всичко започна с мача Парма - Милан през март 2010 годин: тогава "росонерите" и "нерадзурите" се бореха за скудетото. Аз не бях титуляр, Гуендолин ме пусна за 15 минути в игра, а в 86-ата минута проведохме контраатака, Мароне стреля към вратата, Абиати плъзна топката, но аз я вкарах във вратата и победихме с 1:0. След мача ме питаха на кого искам да посветя гола. Отговорих: На Моуриньо и Интер", започна нападателят, цитиран от sports.ru.

"През същата година ходих на мачовете на Интер с Даниеле Галопа, голям фен на "нерадзурите". Харесвах Моуриньо като личност, харесваше ми и отборът със Снайдер и атакуващото трио Ето'О-Милито-Пандев. Галопа ме покани на мача Интер - Челси в Шампионска лига. Отборът на Мо победи с 2:1 и ме впечатли. Две седмици след това играхме срещу Милан и аз посветих своя гол на португалеца и Интер".

"На следващия ден ми се обади Жозе Моуриньо. Помислих, че е шега и затворих. Той отново ми позвъни, аз отново затворих. След това ми звънна мениджърът на Интер и ми каза, че Моуриньо иска да говори с мен. Той ми благодари за това, че му посветих гола си и ме поздрави. Каза да си запиша номера му и да му гостувам в дома му в Комо. Но аз не съм момче, което ще се възползва от това и никога не отидох у тях. След няколко дни вкарах на Фиорентина и дойде още едно съобщение: "Поздравявам те за гола, ти си чудесен играч. Жозе Моуриньо".

"Когато Интер спечели Шампионска лига през 2010 година, Моуриньо ми написа: "Тази победа е и твоя". След финала с Байерн той ми се обади и поговорихме. През сезон 2009/10 Манчестър Сити ме прати под наем в Парма. Моуриньо ав поинтересува кой ми е агент, искаше да ме представи на Жорже Мендеш. Благодарих му за това, но исках да остана с моя агент Джери Паломба. Мо ми каза, че мога да премина в Порто, но не исках да се разделям с хората, с които израснах и станах футболист", завърши Божинов. Той заяви също, че се чувства италианец. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички