Стоилов разкри защо не успя начело на Казахстан


Стоилов разкри защо не успя начело на Казахстан

3070 0

Българският топтреньор Станимир Стоилов обясни защо не успя начело на националния отбор на Казахстан. След раздялата между двете страни през януари Стоилов е безработен.

"В Казахстан по-силният ми период беше в клубния футбол, защото там все пак имаш възможност да взимаш и чужденци. С националния отбор в Лига на нациите се опитах да наложа някакъв стил и начин на игра на базата на това, че много от играчите бяха от Астана и знаеха какво искам. Не бях доволен от постигнатите резултати в Лига на нациите, но като игра и поведение на отбора бях изключително доволен", заяви той пред "ТВ+".

"Подмладих изцяло националния тим. Играчите на по 31-32 години въобще не ги виках, а сложих такива между 18 и 23 години. Това беше голяма бомба. Направихме един отбор, който имаше добър стил на игра, но трябваше малко да се доусъвършенства, защото играехме добре, но пропускахме хиляди положения. А от първата атака на противника или статично положение падаше гол и резултатът ставаше равен. Успях да взема 8-9 човека от Астана, 3-4 от Кайрат и направих едно ядро от футболисти. Играеха футбол, който на мен ми харесваше. Тогава се представихме добре и в контролите като начин на игра. Не говоря за резултатите", допълни Стоилов.

"От юни месец обаче има един много тежък период за казахстанските футболисти. В първенството играят шестима чужденци и петима местни. А в евротурнирите водещите отбори имат право да използват осем чужденци. В този период останаха по един-двама основни играчи в отборите на Кайрат и Астана. Имаха изтеглени мачове през април и май и почти не играеха в първенството, а само в Европа, защото пътуванията са тежки. Футболистите бяха почти три месеца без солидна игрова практика и дойдоха в доста лошо физическо и психологическо състояние", завърши специалистът. А каква цел обяви той след напускането на Казахстан вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички