Станимир Стоилов посочи каква е най-важната цел пред новите шефове на Левски


Станимир Стоилов посочи каква е най-важната цел пред новите шефове на Левски

1876 0

Един от най-успешните български треньори Станимир Стоилов отново коментира ситуацията в любимия му отбор - Левски. Той се надява, че промените, които настъпват при "сините" са за добро.

"Надявам се с добро око. За съжаление, в последните две години имаше големи надежди, явно и немалки разходи, а огромни, но никакви позитиви. Левски няма нито база, нито стадион, нито отбор. Колкото до промяната на собствеността, всички гледаме с позитивизъм и с надежда. Но за мен Левски по най-бързия начин трябва да започне да строи собствен стадион и собствена база. Няма клуб в света, който да съществува без собствени стадион и база. Ако може да убедят собствениците или собственика на клуба да инвестира в база, това ще бъде може би най-значимото събитие и ще остави следа в клуба. Защото през последните 10 години след нашето напускане, единственото хубаво нещо, което се случи според мен е построяването на сектор „А“. Да, без козирка е, но наистина е прекрасен. В момента обаче стои изключително грозно и трябва по най-бързия начин да се направят и останалите сектори.

Махаме нашата „Балкан действителност“ и гледаме нататък. Няма град, няма държава, няма отбор, който да няма модерен стадион. Това въобще не се коментира. Терените им за тренировка са три пъти по-хубави от тези, на които се играе футбол в България. Няма условия нито за фенове, нито за футболисти, нито за журналисти, за никого. В едни пущинаци-съблекални… Ако държавата мисли не само за футбола, но и за спорта, както построихме „Арена Армеец“, трябва да построим и национален стадион. Дали ще е на „Васил Левски“, дали ще е на „Раковски“. Там има място за зала за спортни игри, плувен басейн и един стадион. Може би ако клубовете нямат възможности да си построят индивидуален стадион, нека се ползва от водещите ни отбори на принципа на „Сан Сиро“. България вече трябваше да има четири-пет стадиона, ако искаме да имаме някакви претенции. А не да хвърляме пари за щяло и не щяло и да искаме да развиваме спорт.", заяви той пред предаването „Код Спорт“ по ТВ+.

"Да ви кажа честно, вече футбол без пари не става. Въпросът не е, че взима 100 хиляди. Ако играеше на нивото за тях, щях да съм доволен да взима и 200 хиляди. Но просто той (б.р Габриел Обертан) играеше на ниво за 5 хиляди, а взимаше 100 хиляди. Привържениците, а предполагам и ръководителите са възлагали много на този футболист. Той имаше по два-три гола на сезона, при това срещу последните в класирането. А беше взет да решава големите мачове. Според мен нека парите са повече, но да се харчат така, че да отговарят на класата на играчите. Просто показаното от него не отговаряше на заплатата. Може би и това изнерви хората и затова беше продаден. Но пари трябва да се влагат. Който си мисли, че ще направим отбор или ще имаме някакви успехи без пари… Пътят без пари е с детско-юношеските школите, търпение и много сериозна работа. И пак няма гаранция, че нещо ще се случи. С парите е по-вероятно да стане това нещо", допълни още той за огромните харчове, които имаха "сините" в последните години. 

А какви са големите промени за Георги Дерменджиев преди дербито с Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички