Астана с огромна крачка към подновяване договора с Мъри Стоилов


Астана с огромна крачка към подновяване договора с Мъри Стоилов
Снимка: БГНЕС

3532 0

Казахстанският топ клуб Астана започна първи стъпки, за да задържи своя треньор - българина Станимир Стоилов. abctv.kz съобщава, че фондът "Самрук-Казина" е обещал да изплати дължимите към отбора и треньорите премии за успехите на Астана от 2015 година насам. Това, според медията, е първата крачка към преподписването с българския специалист, чийто действащ контракт изтича в края на декември.

Фондът, който е основен спонсор на президентски професионален спортен клуб "Астана", който включва и футболния актив, ще изплати дължимите суми в най-скоро време, обявиха от официалния сайт на футболния клуб.

За предишните 2 сезона казахстанският клуб е получил повече от 20 милиона евро за успехите си в европа. През настоящия сезон, в който тимът на Стоилов се класира за елиминациите на Лига Европа, Астана е заработил вече 8,18 млн. евро. А бонусите не се изплащат.

Мъри, помощниците му и играчите ще получат и премиите си за победите в първенството и за шампионската титла.

Стоилов тези дни се прибра в България и обяви, че ръководството не му е предложило нов договор и вероятно ще се разделят.Българинът е начело на тима от лятото на 2014 година и за първи път в историята го класира за групите на Шампионска лига. Освен това Астана за първи път ще играе и в елиминации на европейски клубен турнир. Освен това отборът стана и 4-кратен пореден носител на шампионската титла.

В края на ноември изпълнителният директор на клуба Кайсар Бекенов обясни, че Астана предпочита да се разбере за нов договор с треньора си след края на сезона.

"За да обсъдим спокойно, с трезви глави всичко. Естествено, ние сме заинтересувани да продължим сътрудничеството си с него. Знаем, че той има много предложения, което е илюстрация на постигнатото от Астана под негово ръководство. Във футбола всички разбират, че едва ли щяхме да стигнем до тези успехи без Станимир. За тези три години и половина, които той изкара в Казахстан, фактически, той спечели всичко", коментира директорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички