Ексцесии и куп български привърженици на голямото румънско дерби (ВИДЕО)


Ексцесии и куп български привърженици на голямото румънско дерби (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1409 0

Същински екшън съпътства победата на Стяуа Букурещ в едно от големите дербита на Румъния. Тимът се наложи при символичното гостуване на Динамо с 2:1 на Националния стадион в румънската столица, а феновете на победителите си спретнаха здрав пердах по време на почивката. 

Двата тима се изправиха във второто ниво на местния футбол, след като Стяуа бе новосъздадена преди няколко години и тръгна от най-долните нива в северната ни съседка, докато "червените кучета" изпитват криза в последните години и продължават лошото си представяне.

След края на първото полувреме, при резултат 1:1, феновете на "звездата" влязоха в сблъсъци с жандармерията извън трибуните. Те се сблъскъха на стълбите, водещи към входовете към секторите, като привържениците използваха пожарогасители и седалки срещу органите на реда.

"Това е румънският футбол! Феновете не могат да покажат любовта си, ако не извадят лостовете и да се бият", заяви коментатор в студиото на телевизията, излъчваща дербито.

Срещата не премина и без българско присъствие, тъй като родният нападател Цветелин Чунчуков записа 45 минути за победителите, докато привърженици на ЦСКА бяха заели местата си в сектора на Стяуа. Двата тима се смятат за побратими и често фенове на двата тима се подкрепят в различни дербита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички