На "Армията" са бесни от огромната глоба, обявиха се "против расизма"


На "Армията" са бесни от огромната глоба, обявиха се "против расизма"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1659 0

Сдружение "Червени сърца", което обединява привърженици на ЦСКА, излезе с ясна позиция, след като българският гранд бе наказан с умопомрачителна сума. Дисциплинарната комисия на БФС наложи на клуба глоба в размер на 18 750 лв. след домакинството на Черно море, като причината е "расизъм".

"Ако клуба не знае как да действа, предлагаме всички заедно да пазим ЦСКА от глупави глоби. 19 000 лв отиват на разположение на БФС. Крайно време е проявим нулева толерантност към расизма и другите провокации!САМО ЦСКА! Ние казваме, НЕ НА РАСИЗМА!", написаха от сдружението в социалните мрежи. 

Въпросното сдружение "Червени сърца" е много активно в последните седмици, като дори обяви цел от "5000 продадени абонаментни карти" за настоящия сезон. Те обявиха срок за бройката до 1-ви август, а често споделят и отчети за продадената бройка.

По форумите вече се коментира наложеното наказание на клуба, което вероятно е в следствие на знаме, опънато в сектор "В" на стадион "Българска армия". То включва знака, известен като "келтски кръст за храброст", който е забранен на европейско ниво от футболните Централи. 

По-голяма част от привържениците на клуба осъждат остро случилото се, докато други подчертават безрезервната подкрепа на въпросната група от фенове от началото на сезона. Те почват да се събират в срещуположната трибуна на сектор "А", след като организираните привърженици на ЦСКА обявиха бойкот и не присъстват на мачовете. 

Отделно от Централата ще търсят още 1300 лв. от ръководството на "армейците" поради "обидни и нецензурни скандирания", както и използване на пиротехника. 

Вижте какво сподели Саша Илич преди утрешния реванш с Македония ГП!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички