Звезда на Франция след пропусната дузпа на Хари Кейн: Справедливостта възтържествува


Звезда на Франция след пропусната дузпа на Хари Кейн: Справедливостта възтържествува
Снимка: Getty Images

1404 0

Франция ликува, след като победи Англия на четвъртфинала на Световното първенство по футбол в Катар. "Петлите" си осигуриха място сред най-добрите четири на втори поредни световни финали, а Адриен Рабио не пропусна да се заяде с "трите лъва".

Англичаните поучиха правото да изпълнят две дузпи. Първата бе реализирана от Хари Кейн, но втората бе пропусната отново от капитана на "трите лъва". След мача Рабио заяви, че "справедливостта е възтържествувала".

"Първо, не съм сигурен, че наистина е фал. Виждали сме стотици положения като това, в които не са били отсъждани дузпи. Мислех, че съдийството беше малко колебливо тази вечер, но няма да се спираме на това", каза Рабио в интервю.

"Разбира се, когато той пропусна, ние се радвахме - справедливостта възтържествува, защото нямаше дузпа. Във футбола понякога се нуждаете и от малко късмет. Имахме го тази вечер и всичко се нареди. Наистина сме горди, че стигнахме до полуфинала по този начин", добави полузащитникът.

Много специалисти, както и фенове споделиха в социалните мрежи разочарованието си от съдийството в срещата, вярвайки, че съдията е пропуснал редица категорични положения, които е трябвало да бъдат отсъдени за един от двата отбора.

Следващото предизвикателство пред Франция се нарича Мароко, а "петлите" ще се опитат да се превърнат във втория тим, който съумява да защити световната си титла, след като Бразилия го направи през далечната 1962-а година на Мондиала в Чили.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Във Франция смятат, че са зависими от Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички