За пръв път във футболната история - Уелс срещу Иран, или новият шанс за величие на Световното в Катар


За пръв път във футболната история - Уелс срещу Иран, или новият шанс за величие на Световното в Катар
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1693 0

Уелс и Иран ще се срещнат за пръв път в своята история един срещу друг. Двата тима ще мерят сили в мач от група "B" в първия сблъсък от ден №6 на Световното първенство по футбол в Катар. И двете селекции се нуждаят от задължителна победа, ако искат походът им на световното да продължи и в елиминационната фаза на турнира.

Класирането в група "B"

Към момента на първата позиция в групата е Англия с актив от 3 точки, 6 вкарани попадения и 2 допуснати. На второ и трето място са съответно от САЩ и Уелс, които направиха минимално равенство 1:1 в сблъсъка помежду си. На дъното е Иран, който бе разбит от "трите лъва" с 2:6 в първия си мач от тази група.

Недобрата форма

Иран чисто и просто бе пометен от Англия преди няколко дни, а разликата в класите бе очевидна. "Гордостта на Персия" обаче сега ще може да покаже какво може срещу отбор, който е от по нисък ранг.

Уелс изигра силно второ полувреме срещу САЩ, но точката дойде след дузпа, реализирана от Гарет Бейл. Момчетата на Роб Пейдж ще трябва да се потрудят повече, ако искат да вземат пълния актив от точки срещу своя съперник днес.

Проблемът под рамката за Иран

В селекцията на Роб Пейдж се очаква да няма никакви кадрови проблеми, същото обаче не може да се каже и за лагера на Карлош Кейрош. Португалският специалист няма да може да разчита на своя титулярен вратар - Алираза Бейранванд, който се сблъска много лошо с английски футболист и получи травма в областта на лицето. "Иранският Меси" - Сердар Азмун, също е под въпрос до последно, като все още няма информация около състоянието му.

Битката на голмайсторите - Бейл vs Тареми

Гарет Бейл донесе точката на "драконите" след успешно изпълнена дузпа срещу САЩ, но и той бе двигателят в предни позиции за своя тим, който трудно успяваше да се справи напред без своя лидер. Мехди Тареми пък отбеляза двете почетни попадения за своята нация, показвайки, че "гепардите" не се страхуват да играят офанзивно.

Уелс доминира в едно отношение

Държавата от Острова е непобедена в последните си 6 сблъсъка (2 победи, 4 равенства) срещу отбори, които се намират извън Европа. Вече стана въпрос, че "драконите" играха прилично срещу САЩ, но предстои да разберем дали ще продължат с тази серия и срещу азиатската държава.

Потенциалните стартови 11

Уелс: Хенеси, Мефам, Родон, Дейвис, Робъртс, Рамзи, Ампаду, Уилямс, Джеймс, Бейл, Мур

Иран: Х. Хосейни, Мохарами, Пуралиганджи, Чешми, М. Хосейни, Мохамади, Джаханбахш, Нуролахи, Карими, Голизадех, Тареми

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Пълната програма за ден №6 (25 ноември) от световното по футбол в Катар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички