Статистиката е категорична: Световното в Катар е "Мондиалът на вратарите"!


Статистиката е категорична: Световното в Катар е "Мондиалът на вратарите"!
Снимка: Getty Images

1189 0

Първият кръг от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Катар приключва днес с мачовете от група G и група H. Първата среща от ден №5 вече е в историята: Швейцария победи Камерун след минимален успех, постигнат с гол на камерунец.

Двубоят обаче затвърди любопитна тенденция на Мондиал 2022, а именно силните изяви на вратарите в Катар. Стражът на Швейцария Ян Зомер за пореден път показа колко важен е за своя тим, спасявайки поне три чисти голови положения в мача.

За добрите си намеси Зомер получи наградата за Играч на мача. Той е четвъртият страж в Катар, който печели тази награда. Преди него тази награда бе заслужена и от вратарите Мохамед Ал-Оуаис (Саудитска Арабия), Гилермо Очоа (Мексико) и Шуичи Гонда (Япония).

До момента са изиграни 13 мача, като в четири от срещите (30,7%) наградата за Играч на мача отива при вратар. Дали тенденцията ще продължи - следете Мондиал 2022 в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички