Въпреки намека на Сантош: Роналдо с 5 довода защо да бъде титуляр точно срещу Швейцария


Въпреки намека на Сантош: Роналдо с 5 довода защо да бъде титуляр точно срещу Швейцария
Снимка: Getty Images

1608 0

Представянето на голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо до момента на Световното първенство по футбол не е никак впечатляващо. Португалецът има едно попадение от дузпа, но освен него имаше немалко добри възможности за още голове, от които не съумя да се възползва.

Дори се породи въпрос, който допреди месеци би бил немислим - трябва ли Роналдо да остане на пейката за Португалия, а 70% от португалците отговориха изненадващо.

Няма спор, че формата на нападателя, който към момента няма клубна принадлежност, е далеч от демонстрираното в последните години. Фернандо Сантош намекна, че може и да остави Кристиано резерва в осминафинала срещу Швейцария, като първо сподели, че реакцията на CR7 при смяната срещу Южна Корея никак не му се е харесала, а впоследствие отбеляза, че мисли състава мач за мач и няма готова 11-ка.

Специалистът, извел "мореплавателите" до мечтаното Евро 2020, със сигурност трябва да се замисли дали точно Швейцария е правилният съперник, срещу който е правилно Роналдо да остане на пейката. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед му е осигурил пет доста солидни "довода" против това.

Трябва ли Роналдо да е титуляр за Португалия срещу Швейцария?

Известно е, че през тази година двата тима се изправиха на два пъти един срещу друг - през лятото в Лигата на нациите. В първия случай иберийците печелят с 4:0, а във втория - губят с 0:1. През 2019 година пък се срещат в същия турнир - на полуфиналната фаза на дебютното му издание - победа с 3:1 за Сантош и момчетата му по пътя им към трофея в турнира.

Така в последните три срещи Португалия е отбелязала седем попадения във вратата на Швейцария. Като, забележете, цели пет от тях са дело на Кристиано Роналдо, който се отличи с хеттрик в единствения елиминационен двубой между тях за този период. Припомнете си хеттрика на Роналдо, разплакал Швейцария (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички