ВИДЕО: Когато играчът Лео Скалони развали купона на Галактическия Реал


ВИДЕО: Когато играчът Лео Скалони развали купона на Галактическия Реал
Снимка: Getty Images

2414 0

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони, който тази вечер има тежката задача да елиминира Хърватия на Световното първенство по футбол, има немалък опит по европейските терени като футболист. Една от най-интересните истории от клубната му кариера е свързана с Депортиво Ла Коруня - неговият първи тим на Стария континент.

Едва 20-годишен, уинг-бекът пристига в испанския тим заедно с брат си Мауро. Играе за Депортиво в продължение на 8 години, като успява да спечели Ла Лига през сезон 1999/2000.

С негова помощ клубът от Ла Коруня печели още 2 трофея на местно ниво - Купата на Краля и Суперкупата на Испания - през 2002 година. Купата на Краля Скалони и Депортиво печелят срещу Реал Мадрид, но не срещу кой да е тим на "кралете", а срещу "Галактикос". Съставът им в този мач е следният: Сесар, Салгадо, Йеро, Павон, Карлош, Фиго, Макелеле, Елгера, Зидан, Раул, Мориентес.

Поражението на гранда пък идва в съвсем неподходящ момент - когато отбелязва своята 100-годишнина.

Мачът се играе на 6 март 2002 г., на "Сантяго Бернабеу". Подготовката на стадиона беше за празненства заедно с феновете и вдигане на трофея. Но съдбата имаше други планове и Депортиво спечели с 2:1 с голове на Серхио и Тристан. Когато откриват Скалони след мача и го питат за значението на победата, той започва да вика: "Развалихме им купона, съсипахме им купона!". Повече за треньора Скалони четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички