Ван дер Ваарт определи защитник на Бундестима като "германския Хари Магуайър"


Ван дер Ваарт определи защитник на Бундестима като "германския Хари Магуайър"
Снимка: GettyImages

1104 0

Бившият нидерландския национал Рафаел ван дер Ваарт изрази мнение, че германският защитник Никлас Зюле не е играч от световна класа. Игралият в Бундеслигата бивш атакуващ полузащитник сравни германеца с английския национал Хари Магуайър .

"Националният отбор на Германия има проблеми в защита. Зюле не е играч от световна класа. Той е германският Хари Магуайър", заяви Ван дер Ваарт, цитиран от "Daily Mail".

Националният отбор на Германия отпадна в груповата фаза на Световното първенство в Катар, след като загуби от Япония в първия кръг (1:2), завърши наравно с Испания във втория (1:1) и победи Коста Рика в третия мач (4:2). Маншафта завърши трети в групата с 4 точки.

Играчът на Борусия (Дортмунд) беше критикуван по-рано и от бившия германски национал Бастиан Швайнщайгер.

"Направихме големи грешки в защита, каза той след мача с Япония. - Когато някой е срещу вас един на един, не го оставяте да влиза навътре в наказателното поле, а затваряте вътрешната страна и го оставяте навън. Зюле трябваше да се справи с това. Подобна грешка не бива да се случва отново", каза бившият халф. А ето кои две английски легенди се подиграха с Германия след отпадането. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички