Кристиано Роналдо с първи коментар след отпадането от Световното първенство по футбол


Кристиано Роналдо с първи коментар след отпадането от Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

35879 0

Кристиано Роналдо пусна пост в социалните мрежи близо 24 часа след като Португалия злощастно загуби 1/4-финалния двубой на Световното първенство по футбол в Катар. Нападателят определено не се представи на очакваното ниво и това накара мениджъра на "мореплавателите" - Фернандо Сантош да го остави на резервната скамейка в два поредни двубоя. 

Критиките към Роналдо го съпровождаха от началото на новия сезон в Манчестър Юнайтед, а точно преди началото на Мондиал 2022, двете страни се разделиха по взаимно съгласие. Това не се промени и по време на Световната купа, като португалецът бе един от най-обсъжданите играчи в арабската страна. 

В Instagram, CR7 публикува изявление към всички, особено своите критици, което гласи: 

" Спечелването на световно първенство за Португалия беше най-голямата и най-амбициозна мечта в моята кариера. За щастие спечелих много титли от международно измерение, включително за Португалия, но да издигна името на страната ни на най-високо ниво в света беше най-голямата ми мечта.

Борих се за това. Борих се здраво за тази мечта. В 5-те участия, които отбелязах на Световни първенства за 16 години, винаги редом със страхотни играчи и подкрепян от милиони португалци, дадох всичко от себе си. Оставих всичко на терена. Никога не съм обръщал гръб на битката и никога не съм се отказвал от тази мечта.

За съжаление, вчера мечтата ми приключи. Не си струва да реагирате горещо. Просто искам всички да знаят, че много се каза, много се изписа, много се спекулира, но моята отдаденост на Португалия не се е променила нито за миг. Винаги съм бил още един човек, борещ се за целта на всички и никога не бих обърнал гръб на моите съотборници и моята страна.

Засега няма какво повече да се каже. Благодаря ти, Португалия. Благодаря ти, Катар. Мечтата беше красива, докато траеше... Сега е време да бъдете добър съветник и да позволите на всеки сам да си направи изводите."

След шокиращата загуба от Мароко, най-големите защитници на Кристиано се оказаха неговата сестра и половинката му - Джорджина - ето техните думи

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички