УЕФА има толкова представители в 1/8-финалите в Катар, колкото целият останал свят


УЕФА има толкова представители в 1/8-финалите в Катар, колкото целият останал свят
Снимка: Getty Images

741 0

На плейофите на Световното първенство по футбол, които започват днес в 17:00 часа, ще играят само два тима от Южна Америка. Това са все още намиращите се сред фаворитите за световната титла Бразилия и Аржентина.

Другите два тима от континента, класирали се за форума - Еквадор и Уругвай, останаха трети в групите си и отпаднаха от надпреварата. Така за първи път от Мондиал 2002 насам в плейофите ще играят само два южноамерикански представители.

В плейофите на Световното през 2018-а играха 4 отбора от Южна Америка, през 2014-а - пет, през 2010-а - 5, а през 2006 година - три.

От зона КОНКАКАФ също страдат след края на груповата фаза в Катар. Те останаха само с един представител в турнира в лицето на САЩ. Коста Рика, Мексико и Канада отпаднаха в групите си.

Африка има двама участници в 1/8-финалите - Мароко и Сенегал, докато Азия класира три свои отбора - Япония, Южна Корея и Австралия.

С най-много представители във фазата на елиминациите остана УЕФА, която ще има цели 8 участници или половината от класиралите се. Това са Нидерландия, Англия, Франция, Полша, Испания, Хърватия, Португалия и Швейцария. А ето откога не бе имало световно, в което никой не взе 9 точки в групите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички