Удар за шампиона на Африка Сенегал: Садио Мане пропуска Мондиал 2022


Удар за шампиона на Африка Сенегал: Садио Мане пропуска Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

3625 0

Нападателят на Байерн Мюнхен и лидер на Сенегал - Садио Мане, ще пропусне Световното първенство в Катар. С тази убийствена за африканската държава и селекция новина излезе френският вестник "L'Equipe".

КАКВО СЕ СЛУЧИ С НАПАДАТЕЛЯ?

Звездата на Сенегал се контузи снощи, по време на мача от Бундеслигата срещу Вердер (Бремен), завършил с категорична победа за "баварците" с 6:1. Травмата на Мане е в едно от сухожилията и се очаква той да пропусне заради нея няколко седмици. Мондиалът в Катар започва на 20 ноември.

Бившата звезда на Ливърпул получи удар в подбедрицата още в 15-ата минута и скоро след това напусна принудително терена.

В БАЙЕРН ПОДЦЕНИХА ПРОБЛЕМА

Нито треньорът Юлиан Нагелсман, нито помощникът му Дино Топмьолер, вярваха, че ситуацията е сериозна. "Той получи удар в тибията, а това винаги е болезнено. Ще трябва да му направим рентген, но се надявам, че няма проблем", обясни Нагелсман.

КОГА ЗАПОЧВА СЕНЕГАЛ В КАТАР?

Сенегал започва участието си на Мондиала след 12 дни с битка срещу Нидерландия. Офанзивният футболист е голмайстор номер 1 в историята на Сенегал с 34 гола за родината си.

Селекционерът Алиу Сисе ще обяви списъка си с играчи в петък (11 ноември). Сенегал е в група с Нидерландия, Еквадор и Катар. А ето кои са фаворитите на Мане за спечелване на Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички