Построен, за да бъде разрушен: Прозвучава последният съдийски сигнал на стадион "974" в Катар


Построен, за да бъде разрушен: Прозвучава последният съдийски сигнал на стадион "974" в Катар
Снимка: Getty Images

3277 0

Срещата от осминафиналите на Световното първенство между Бразилия и Южна Корея ще бъде последната, която ще се изиграе на стадион "974" в Катар. След това съдбата на съоръжението е ясна – постройката ще бъде разрушена.

Стадионът беше „вдигнат“ само за Мондиала, като интересното е, че е направен от 974 транспортни контейнера, откъдето идва и наименованието му. След изиграването на срещата от осминафиналната фаза съоръжението ще е изпълнило функцията си и повече няма да има нужда от него.

Организаторите обявиха, че контейнерите ще бъдат разглобени, а след това ще се изпратят в чужбина, където отново да се сглобят. По първоначална информация се очакваше съоръжението да „възкръсне“ в Африка, но след това по-вероятната следваща дестинация се оказа Уругвай. Целта на всичко това е желанието на Катар да помогне на страни, които имат нужда от подобна инфраструктура.

„Ал Джануб“ е другият стадион, който го очаква подобна съдба. Разликата обаче е, че той няма да бъде изцяло разрушен. Половината от седалките ще бъдат разглобени и дарени, а след края на Мондиала стадионът ще бъде предоставен на един от местните футболни отбори.

Повече информация за предстоящата среща между Бразилия и Южна Корея - вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички