Треньорът на Португалия "размаха пръст" на Кристиано Роналдо


Треньорът на Португалия "размаха пръст" на Кристиано Роналдо
Снимка: GettyImages

15339 0

Селекционерът на Португалия – Фернандо Сантош, потвърди, че Кристиано Роналдо няма гарантирано място в титулярния състав на иберийската страна във всеки мач от Мондиал 2022. Няма футболист в историята с повече голове и мачове за Португалия от Роналдо, като той е изиграл 191 срещи, в които е вкарал 171 гола.

През изминалите дни той разбуни социалните мрежи, след като даде интервю пред Пиърс Морган за Talk TV. 37-годишната звезда кара ужасен сезон до този момент в Манчестър Юнайтед, като има едва три гола в само 16 мача от всички турнири.

Запитан за Роналдо и Мондиала, Сантош каза, че не е задължително №7 да е титуляр всеки мач, тъй като всеки футболист трябва да си заслужи стартовата позиция в неговия отбор. „Нищо не е насила в нашия отбор. Също така всеки играч трябва да се бори за мястото си. Това важи и за Кристиано“, назова Сантош на брифинг.

„В нашата страна никой не ме форсира да поставям дадени футболисти като титуляри. Кристиано е нашият лидер – ясно е, но ще трябва да се бори за своята позиция“, каза още треньорът.

Бруно Фернандеш вкара два гола в Лисабон, докато Гонсало Рамош и Жоао Марио добавиха по един за победата с 4:0 над Нигерия в приятелска среща, играна в последните дни преди старта на Катар 2022. А при какви обстоятелства Роналдо ще спре с футбола, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички