ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ! Само един треньор от Първа лига уцели два пъти десятката - позна и шампиона, и голмайстора на Мондиал 2022


ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ! Само един треньор от Първа лига уцели два пъти десятката - позна и шампиона, и голмайстора на Мондиал 2022
Снимка: GettyImages

2216 0

Световното първенство по футбол в Катар приключи. Мондиалът в държавата от Персийския залив предложи изключително много емоции и влезе в историята като най-резултатният със своите 172 отбелязани гола.

Лионел Меси сбъдна своята най-голяма мечта, след като Аржентина спечели световната титла и „гаучосите“ я сложиха за трети път в своята витрина. Голмайстор на турнира стана съотборникът на „Бълхата“ в ПСЖ Килиан Мбапе. Френската голова машина спечели „Златната обувка“ на Мондиала с 8 гола. Той заби 3 от тях във финала срещу Аржентина, който претендира бъде най-великият спор за трофея от досегашните 22.

Анализатори и футболни специалисти от цял свят даваха прогнози преди старта на Световното. Sportlive.bg направи анкета с прогнози със треньорите от родната Първа лига, публикувана преди началото на шампионата.

Само един от 14-те участници в допитването позна кой ще триумфира с титлата на Мондиала в Катар и кой ще стане голмайстор едновременно. Изключително точната прогноза е на треньора на Черно море Илиан Илиев. Треньор №1 на България за 2021 година посочи Аржентина за световен шампион, а Килиан Мбапе за голмастор. И двете прогнози на 54-годишния специалист се сбъднаха.

Анкетата на медията ни се състоеше от от 6 въпроса:

1. Кой ще стане световен шампион?

2. Кой ще стане голмайстор на турнира?

3. Кой отбор ще бъде сензацията на турнира?

4. Кой футболист ще изгрее на футболната сцена по време на Мондиала?

5. Кой отбор ще бъде разочарованието?

6. Кой футболист ще бъде разочарованието по време на Световното първенство?

По двама от родните специалисти познаха само шампиона или голмайстора. Треньорът на Арда Кърджали и спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков гласуваха доверие на Аржентина за титлата. Наставниците на Ботев Враца Даниел Моралес и на Хебър Пазарджик Владимир Манчев дадоха своя вот за Килиан Мбапе за реализатор №1 на шампионата.

Вижте ТУК и цялата анкета с треньорите от родната Първа лига.

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички