Единствената престижна награда, липсваща на Меси: Роналдо, Роналдиньо и Лева я имат (ВИДЕО)


Единствената престижна награда, липсваща на Меси: Роналдо, Роналдиньо и Лева я имат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3818 0

Още повече хора са на мнението, че Лионел Меси ще остане като най-великия футболист в историята, след като спечели Световното първенство по футбол. Лео е печелил всичко възможно и на клубно, и на национално ниво.

Нещо повече - Бълхата е завоювал и почти всяка възможна индивидуална награда. Почти. Всъщност има голямо изключение, което касae доста престижна награда. Става въпрос за приза "Златен крак". Настоящият му носител е Роберт Левандовски.

Какво точно представлява? Съществува от около 20 години и класацията е пълна с легендарни имена, но това на Меси все още липсва. Сред победители са и Кристиано Роналдо, Роналдиньо, Златан Ибрахимович.

За да бъде спечелен призът, трябва футболистът да е на над 28-годишна възраст и да е активен професионален състезател към момента на връчване. Освен това наградата може да бъде спечелена само веднъж в кариерата.

Връчва се на футболиста, който е определен за най-добър през календарната година. Решението в кого да отиде се взима чрез гласуване от журналисти.

След спечелването на Световното се заформи истинска мания около Лео, която се простира далеч отвъд Аржентина. С това се възродиха и слуховете за бъдещето му. Така се стигна и до това президентът на Барселона да коментира завръщането на Меси на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички