Тите хвърли оставка след краха на Бразилия срещу Хърватия на Световното първенство


Тите хвърли оставка след краха на Бразилия срещу Хърватия на Световното първенство
Снимка: Getty Images

2614 0

Селекционерът на Бразилия Тите подаде оставка минути след отпадането на "селесао" от Световното първенство по футбол в Катар. Бразилският тим, който бе считан за абсолютен фаворит за световната титла, сензационно загуби от Хърватия след дузпи.

61-годишният специалист пое Бразилия през 2016-а и се задържа на поста шест години. На Мондиал 2018 "селесао" отново отпадна на четвъртфиналната фаза, а Тите получи доверие от ръководството да изкара още един четиригодишен цикъл, след който да атакува световната титла.

Предвид класата в състава си Бразилия влезе като фаворит за трофея на Мондиал 2022, но не успя да пречупи Хърватия на четвъртфиналите, въпреки че водеше в продълженията на мача. Тите пое отговорността за отпадането и подаде оставка.

На този етап не е ясно кой ще заеме поста на Тите начело на Бразилия. "Селесао" се стремят да спечелят шеста световна титла в историята си, като последната бе завоювана преди 20 години - на Мондиал 2002 в Южна Корея.

Това е поредната треньорска оставка на Мондиал 2022, след като по-рано Белгия и Испания се разделиха с националните си селекционери Роберто Мартинес и Луис Енрике. Всички актуални новини за Световното първенство по футбол четете в SportLive.bg!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички