Абсурд на 1/4-финал на Световно първенство: ситуацията, в която Бразилия се постара да отпадне (ВИДЕО)


Абсурд на 1/4-финал на Световно първенство: ситуацията, в която Бразилия се постара да отпадне (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8647 0

Големият фаворит за спечелването на Световното първенство по футбол според анализатори и специалисти - Бразилия, отпадна на четвъртфиналите след дузпи с Хърватия. Футболистите на южноамериканската страна обаче напълно заслужиха това си отпадане с някои действия в края.

Срещата мина под контрола на селекцията на Тите. Звездите му в нападение неведнъж се озоваваха очи в очи с Доминик Ливакович, но стражът на "шахматистите" изигра паметен двубой.

Продълженията бяха разделени на две - през първото Бразилия доминираше, но без да създава толкова опасни ситуации за гол. До такава се стигна чак в последните секунди, когато Неймар блесна с индивидуална техника, размени две двойни подавания, а след това майсторски финтира Ливакович, за да отбележи на опразнената врата.

През второто продължение Бразилия изцяло даде инициативата на Хърватия и се прибра отзад. Дори в моментите, в които "селесао" имаше възможност за атака, играчите не изглеждаха достатъчно мотивирани нито да го сторят, нито да задържат топката за по-дълъг период от време.

Грубата грешка на Бразилия, заради която Хърватия я изхвърли от Мондиал 2022

Все повече футболисти спираха да се връщат назад и след една тяхна атака около пет минути преди края, над половината отбор остана в полето на балканците, като повечето от тях дори не спринтираха към собствената си половина.

На фона на това хърватите полетяха и се оказаха с числено предимство в противниковата половина. Остро подаване отляво в наказателното поле, изстрел на Бруно Петкович и никакви шансове за Алисон.

Всички важни и любопитни новини около Световното първенство по футбол в SportLive.bg.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички