Тибо Куртоа се заяде със своите сънародници в националния отбор на Белгия: Унизително е...


Тибо Куртоа се заяде със своите сънародници в националния отбор на Белгия: Унизително е...
Снимка: Getty Images

1834 0

Националният отбор на Белгия, считан за един от фаворитите за спечелването на Световното първенство по футбол в Катар, отпадна безславно от надпреварата още в груповата и фаза.

Звездният страж на тима - Тибо Куртоа, направи любопитна изява, в която изрази огромното си разочарование от представянето на "червените дяволи" на Мондиала в Близкия Изток.

"Трудно е да се наречеш "Златно поколение", когато не спечелиш нищо. Ние не сме златно поколение, ние сме поколение с много таланти и страхотни играчи от цяла Европа", каза Куртоа пред "Diario AS".

"В Русия показахме най-доброто от себе си, но на Евро 2020 и сега в Катар представянето ни беше просто унизително. Във футбола нещата се развиват бързо и вече мислим за европейските квалификации през март", добави още вратарят.

Разочарованието на Белгия бе толкова голямо, че дори наставникът на тима Роберто Мартинес подаде оставка след отпадането на тима от груповата фаза. "Червените дяволи" бяха раздирани от скандали и в съблекалнята и изглежда лека-полека се изяснява защо белгийците си тръгнаха рано-рано от Мондиала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички