Страхотен Тунис нокаутира световния шампион Франция, но не успя да се класира на 1/8 финалите


Страхотен Тунис нокаутира световния шампион Франция, но не успя да се класира на 1/8 финалите
Снимка: GettyImages

9607 0

Скромният тим на Тунис тотално надигра и напълно заслужено победи световния шампион Франция с 1:0 в последния мач от Група "D" на Световното първенство в Катар.

Единственото попадение в срещата бе дело на Уахби Казри, който реализира в 58-ата минута. Това обаче не достигна на "картагенските орли", след като Австралия постигна изненадваща победа над Дания и се класира на 1/8 финалите.

Така "петлите" завършиха първи в класирането с актив от 6 точки, следвани от австралийците със същия брой. С 4 пункта завърши Тунис, а на последно място остана съставът на "червения динамит".

ВИЖТЕ: НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ДВУБОЯ ТУНИС - ФРАНЦИЯ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Тунис започна ударно срещата с гол на Надер Гандри още в 8-ата минута след засечена от пряк свободен топка. Той обаче бе отменен поради засада.

Считаният за аутсайдер тим в срещата към 20-ата минута от нея опроверга напълно твърденията срещу себе си. Тунис доминираше през по-голямата част от времето, атакувайки смело вратата на Световния шампион.

Най-заетите футболисти в състава на "петлите" половин час след старта бяха двамата полузащитници на Реал Мадрид Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга. Двете надежди на "белия балет" не спряха да показват защо бяха привлечени от един от най-великите клубове в света.

Поредната атака на Тунис донесе и поредното положение пред вратата на Стив Манданда. Продължително разиграване завърши с центриране отляво, което постави топката на главата на Анис Слиман. Ударът му обаче беше блокиран от Ибрахима Конате, което направи топката лесно уловима за стража.

В заключителните минути на първото полувреме двата отбора поукротиха страстите. Първите 45 минути обаче определено не бяха по вкуса на французите, които през немалка част от времето играха под диктовката на опонента си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Тунис започна второто полувреме с подобен на този от първото натиск над съперника. Още в 46-ата минута "картагенските орли" стигнаха до наказателното поле на Фрацния, след което претендираха за дузпа за нарушение на Чуамени, но такава не бе отсъдена.

В 52-ата минута Айса Лайдуни получи неточен пас в противниковото наказателно поле. Той обаче настигна застаналия пред него Фофана, който се свлече на терена в опит да си изпроси нарушение. Такова не бе отсъдено и само неточният удар на Лайдуни спаси французите.

ГОООЛ! Страхотното представяне на Тунис най-после се отплати в 58-ата минута. Фофана бе преодолян в центъра, което даде начало на страхотна контраатака. Уахби Казри напредна, преодолявайки 4-а противникови състезатели и откривайки резултата. Това бе и последното действие на футболиста в мача.

Ето ВИДЕО от гола, с който Казри изведе страната си напред

Попадението хвърли в екстаз хилядите тунизийски фенове на стадиона, чиито песни огласиха съоръжението и буквално заглушиха всичко останало.

След като поведе, Тунис се отдръпна назад. Франция вкара в игра суперзвездата Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Усман Дембеле, но така и не успяваше да намери пътя към вратата.

В 88-ата минута влезлият като резерва Мбапе нахлу отляво и си откри позиция да стреля, но от много труден ъгъл. Шутът му беше отразен от Дахмен без особени затруднения.

Последва нова страхотна многоходова атака, която бе завършена от Коло Муани с мощен изстрел, който обаче закачи противников състезател и излезе в корнер.

"Петлите" опитаха с всички усилия да отвърнат на безапелационния тим на Тунис, който обаче не поддаде и даде повод, въпреки отпадането, за празненства с историческата си победа.

СЪСТАВИ

Тунис: 16. Аймен Дахмен, 3. Монтасар Талби, 4. Ясин Мерия, 5. Надер Гандри, 10. Уахби Казри, 12. Али Мааул, 14. Айса Лайдуни, 15. Мохамед Бен Ромдан, 17. Елиес Скири, 21. Уажди Кешрида, 25. Анис Слиман

Франция: 16. Стив Манданда, 3. Аксел Дисаси, 4. Рафаел Варан, 6. Матео Гендузи, 8. Орелиен Чуамени, 12. Рандал Коло Муани, 13. Юсуф Фофана, 15. Жордан Верету, 20. Кингсли Коман, 24. Ибрахима Конате, 25. Едуардо Камавинга

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Тунис потегли обнадеждаващо в турнира след равенство 0:0 с Дания и отлична игра. Последва обаче разочароваща загуба от Австралия и сега африканската страна мечтае за "невъзможното" срещу Франция, за да има шанс за историческо класиране в елиминационната фаза.

"Петлите" почти със сигурност са си осигурили първото място, тъй като освен 6-те точки, имат и голова разлика 4+. Вторият Австралия (3 т.) е с голова разлика -2. Дания и Тунис са на последните две места с по 1 точка и голова разлика -1.

Двата тима са се срещали три пъти през този век, като и трите случая са приятелски срещи. Любопитното е, че в две от тях Франция не стига до успеха (1:1). Другата е спечелена с 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички