"Стани богат" с елементарен въпрос за 1000 лева за Световното първенство по футбол


"Стани богат" с елементарен въпрос за 1000 лева за Световното първенство по футбол
Снимка: Facebook

3846 0

Популярното телевизионно предаване "Стани богат" успя да "подгрее" зрителите за първия полуфинал на Световното първенство по футбол между Аржентина и Хърватия с въпрос, свързан с историята на надпреварата.

В днешния си епизод (13 декември) предаването предложи въпрос за това, че три отбора са стигали до световната титла само два пъти, но един от предложените четири отговора има различен брой спечелени титли. Въпросът бе шести в играта и бе за 1000 лева.

ВЪПРОС:

"Преди Мондиал 2022 националните отбори на три държави са печелили световната титла по футбол само по два пъти. Коя не е сред тях?"

ОТГОВОРИ:

Уругвай

Бразилия

Аржентина

Франция

Разбира се, верният отговор бе Бразилия, тъй като "селесао" има пет световни титли и е рекордьор по този показател. Уругвай, Аржентина и Франция са печелили световната титла два пъти в историите си. Единствено Германия и Италия имат повече от тях - по четири.

На Мондиал 2022 Аржентина и Франция имат възможността да се доберат до трета световна титла в историята, но за целта първо трябва да преодолеят полуфиналите. Първи са "гаучосите", като можете да следите полуфинала Аржентина - Хърватия НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички