Смях! Конкурсът "Най-смешна дузпа на Мондиал 2022" продължава (ВИДЕО)


Смях! Конкурсът "Най-смешна дузпа на Мондиал 2022" продължава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2432 0

Продължават да се увеличават случаите на отсъдени дузпи на Световното първенство 2022, след които започват сериозни дискусии дали решението е било правилно. Поредният мач, който не прави изключение, противопостави селекциите на Полша и Саудитска Арабия.

Азиатската страна започна окрилено след успеха над Аржентина в първия кръг от груповата фаза, но получи попадение в 39-ата минута, когато европейската страна отправи първия си точен удар. Още в края на същото полувреме Саудитска Арабия можеше да изравни, но пропусна дузпа чрез Ал-Давсари.

За да се стигне до нея обаче, Ал-Шери се строполи в наказателното поле след поне наглед нищожен контакт. Той усети присъствието на противников футболисти и опита да заблуди съдията. Първоначално реферът подмина ситуацията, но секунди след това топката бе извадена в тъч.

Тогава той получи сигнал да преразгледа ситуацията от ВАР и промени своето решение. В крайна сметка преобладаващото мнение е, че справедливостта възтържествува и 11-метровият наказателен удар бе изпуснат. Можете да видите видео и от нарушението, и от спасяването на Шчесни - по-долу в материала.

Припомняме, че именно с участието на Саудитска Арабия бе дадена друга много дискусионна дузпа. С нея Аржентина поведе на азиатците чрез Лионел Меси, но впоследствие допусна пълен обрат.

Шчесни пък стана първият полски вратар, който спасява дузпа на световно първенство, след Ян Томашевски (1974 срещу Западна Германия).

Всички най-интересни и важни новини от Световното първенство 2022 в SportLive.bg.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички