След загубения финал: Дидие Дешан разкри какви са плановете му за бъдещето начело на Франция


След загубения финал: Дидие Дешан разкри какви са плановете му за бъдещето начело на Франция
Снимка: Getty Images

1640 0

Блестящ хеттрик на Килиан Мбапе изведе отбора на Франция на ръба на втора поредна световна титла. „Петлите“ обаче загубиха от Аржентина при изпълнение на дузпи. Разочароващото развитие на нещата за отбора на Дидие Дешан поставя бъдещето му под въпрос.

Националният селекционер е начело на Франция от десетилетие, но снощната загуба със сигурност е една от най-горчивите му. 54-годишният наставник обаче заяви, че е прекалено рано да обсъжда бъдещето си.

Дори да бяхме спечелили, нямаше да мога да отговоря на този въпрос тази вечер“, заяви Дешан след края на срещата.

Относно допуснатата загуба треньорът каза: „Целият отбор от известно време насам е изправен пред сложна ситуация. Може би това е оказало физическо и психологическо въздействие. Но нямах никакви притеснения за играчите, които започнаха мача: те бяха във форма на 100%“.

Дешан изрази мнението си, че съставът е чувствал известна умора, като се има предвид, че последната среща на „петлите“ беше 4 дни преди финала. Смята, че именно това е оказало влияние на начина на игра до падането на първото попадение.

Селекционерът призна, че „петлите“ са срещнали и затруднения при изпълнението на дузпите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички