Какви са настроенията във Франция след загубения финал срещу Аржентина?


Какви са настроенията във Франция след загубения финал срещу Аржентина?
Снимка: Getty Images

1572 0

Настроенията във Франция след загубения финал са цялостно позитивни, като и фенове, и медии се обединиха около това, че "петлите" са се представили достойно на Световното първенство в Катар. Играчите от националния отбор дори ще се срещнат с феновете в Париж тази вечер, съобщи спортният министър на страната Амели Уде-Кастера.

В неделя "петлите" загубиха по драматичен начин финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина, но въпреки това футболистите са изразили желание да имат среща с феновете. "Те искат да благодарят на своите поддръжници, след като самолетът им кацне в 18:00 часа", съобщи Уде-Кастера.

Въпреки болезнена загуба, Франция спечели уважението на всички с представянето си във финала, след като на два пъти навакса изоставане, за да стигне до изпълнение на дузпи. Медиите в страната също бяха положително настроени към загубата.

"Сините се представиха героично на коронясването на Лионел Меси", възкликна спортният вестник Екип. "Гордеем се с нашите момчета", написа Le Parisien. "Футболът често е нещо повече от спорт. В навечерието на Коледа този Мондиал бе страхотен подарък", бяха думите на вестник Фигаро.

Междувременно стана ясно, че 227 души са арестувани във Франция заради безредици след края на мача, като 47 от тях са задържани в Париж. Селекционерът на Франция Дидие Дешан не скри, че е много разочарован от загубата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички