След лют скандал на финала: Ясен ли е вторият "изгнаник" от Франция след Бензема?


След лют скандал на финала: Ясен ли е вторият "изгнаник" от Франция след Бензема?
Снимка: Getty Images

4076 0

Защитникът на Байерн Мюнхен и Франция - Бенжамен Павар, е вторият играч на "петлите" след Карим Бензема, който в рамките на Световното първенство по футбол се е скарал със селекционера Дидие Дешан. Това твърди журналистът Ромен Молина.

Десният бранител започна Мондиал 2022 като ключов играч на "сините". Той игра 88 минути в мача от първия кръг на груповата фаза срещу Австралия. Във втория мач обаче той седна на пейката и никога повече не се появи на терена, а неговото място до финала бе заето от Жул Кунде.

Според Молина причината за това е ясна. Докато е бил на пейката, 26-годишният Павар е направил "неуместни" забележки на своите съотборници, а във финала срещу Аржентина ситуацията е ескалирала.

По време на решителния мач за титлата бранителят и Дешан са имали разгорещен спор, придружен с ругатни. Твърди се, че играчът на Байерн е създал "токсична атмосфера" в екипа.

Треньорският щаб е разкритикувал национала, но той е започнал да им отговаря. Това е подразнило Дешан и помощниците му, които са го защитавали години наред, "въпреки посредствените му изяви".

Молина пише още, че някои играчи на Франция обвиняват бранителя в изтичане на информация от съблекалнята към пресата, знаейки за връзките му с някои журналисти. А ето как бяха посрещнати французите в родината си след прибирането от Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички