Скритото оръжие на Аржентина - подробно обяснена мистерия преди финала на Световното (ВИДЕО)


Скритото оръжие на Аржентина - подробно обяснена мистерия преди финала на Световното (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2763 0

Време е за големия финал на Световното първенство по футбол. Актуалният световен шампион Франция и носителя на трофея от Копа Америка Аржентина се изправят един срещу друг в пряк спор за титлата.

Преди двубоя между двата тима част от екипа на SportLive.bg, в съвместно предаване със Sesame.bg, разгледа по какъв начин ще изглеждат "гаучосите" срещу "петлите", тъй като техният селекционер има "скрито оръжие" на този Мондиал 2022.

Предимството на Аржентина спрямо Франция преди финала

Лионел Скалони впечатлява със способността си да сменя схемите и тактиките на игра. В полуфинала срещу Хърватия избра 4-4-2, докато срещу по-класния състав на Нидерландия на четвъртфиналите се спря на 3-5-2, като за целта включи и Лисандро Мартинес като централен бранител.

Не е невъзможно Скалони да я използва и за финала, въпреки че се е случвало толкова рядко на турнира до момента "гаучосите" да играят в тази формация. Разбира се, потенциална схема на игра е и 4-3-3, като Стефан и Кристиян вярват, че това ще бъде изборът на Скалони, ако Анхел ди Мария е напълно готов за игра като титуляр.

Иво пък вярва, че Лео Скалони трябва отново да избере формация на игра 4-4-2, както го е сторил в полуфинала срещу Хърватия. Причината? Един конкретен футболист на Франция - чуйте кой е той във видеото по-долу:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички