Скандал в Катар! Играчите на 2 страни плащали, за да играят на Световното първенство?


Скандал в Катар! Играчите на 2 страни плащали, за да играят на Световното първенство?
Снимка: GettyImages

1638 0

Популярният френски разследващ журналист Роман Молина разкри информация, уличаваща сериозно футболните федерации на Гана и Камерун в незаконни практики.

В един от последните си материали той споделя, че силните във футбола в двете страни са приемали подкупи, за да включат определени играчи в съставите за Световното първенство в Катар.

Според информацията едни футболисти са плащали да бъдат привикани за Мондиала, докато други, за да бъдат пуснати в игра. Подобни скандални действия могат да бъдат обяснени с приближаващия зимен трансферен прозорец и по-голямата възможност футболист, участвал на най-големия футболен форум, да бъде забелязан от някой клуб.

Двете федерации все още не са отговорили на обвиненията, но те далеч не са първите такива спрямо тях. Съвсем наскоро (през ноември) президентът на Африканската футболна федерация Ахмад получи 5-годишна забрана от ФИФА и глоба от 220 000 долара за разследване по обвинения в корупция. Официалната причина за санкцията е нарушение на етичния кодекс на ФИФА.

И Гана, и Камерун не успяха да излязат от своите групи в Катар. "Черните звезди" все пак записаха победа над Южна Корея, докато "неукротимите лъвове" постигнаха историческа такава над Бразилия в последния кръг.

Ето какво се случи с треньора на Гана Ото Адо след отпадането от Мондиала в Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички