Сенегал ще обърква сметките на Англия по пътя на "трите лъва" към финала на Световното първенство по футбол


Сенегал ще обърква сметките на Англия по пътя на "трите лъва" към финала на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2570 0

Националните отбори на Англия и Сенегал ще премерят сили в осминафиналната фаза на Световното първенство по футбол в Катар. "Трите лъва" са на принципа "титла или нищо" и ще дадат всичко от себе си за продължаване напред. "Лъвовете на Таранга" пък са мотивирани да пренапишат историята с исторически успех за африканска нация на световни финали.

Пътят до осминафинала

Без особени затруднения Англия се добра до елиминационната фаза на Мондиала. Момчетата на Саутгейт завършиха първи в група "B", побеждавайки Иран и Уелс съответно с по 6:2 и 3:0, но и стигнаха до нулево равенство срещу САЩ.

Сенегал трябваше да превъзмогне не само физически, но и психически загуба с 0:2 от Нидерландия в първия си мач от група "A". В крайна сметка тимът съумя да направи това и футболистите на Алиу Сисе записаха два последователни успеха с 3:1 срещу Катар и 2:1 над Еквадор, за да заемат втората позиция и да играят на осминафинал.

Големите отсъстващи

Очакванията са, че "трите лъва" ще излязат с най-добрата възможна единайсеторка. Саутгейт няма проблеми с травми, а Бен Уайт от Арсенал се оттегли от английския лагер поради лични причини и пое към дома.

За Сенегал със сигурност няма да видим в игра Идриса Гана Гей, който натрупа жълти картони и ще отсъства за осминафиналния сблъсък. Под въпрос е и друг важен играч за Алиу Сисе - Шейху Куяте, който се бори с травма в мускулите.

Първо противопоставяне

Двете нации не са се срещали никога помежду си в своите футболни истории. Не само на световни финали, но дори и в приятелски/контролни срещи. Ако обаче вземем под внимание последните 5 мача на двата тима, то "лъвовете на Таранга" се намират в по-добрата форма.

Сенегал е с 3 победи, 1 загуба и 1 равенство. Момчетата на Саутгейт пък са постигнали 2 успеха, 2 ремита и 1 поражение. Мнозина вярват, че моментната форма е от голямо значение, щом стане въпрос за елиминационната фаза на световни финали.

Дуелът, който не е за изпускане - Рашфорд vs Сар

Маркъс Рашфорд стана първият играч на Манчестър Юнайтед, след Боби Чарлтън, който отбелязва три гола на голям турнир за Англия с двубоя си срещу Уелс. Сенегал почерпи огромна доза увереност от Исмаила Сар от попадението му срещу Еквадор, това бе петият му гол за клуб или държава от началото на октомври.

Факторът "Ал-Бейт"

Срещата ще се играе на може би най-интересния като структура стадион в Катар - "Ал-Бейт". Любопитен е фактът, че първите пет мача от този турнир (преди Коста Рика срещу Германия) на закрития стадион доведоха до общо два или по-малко гола, включително равенството 0:0 на Англия със САЩ

Евентуални стартови 11

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Хендерсън, Белингам, Рашфорд, Кейн, Фоудън

Сенегал: Е. Менди, Сабали, Кулибали, Диало, Якобс; П. Гей, Н. Менди, Сис, Ндиайе, Диа, Сар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички