Селекционерът на САЩ посочи какво не е причината за отпадането от Световното първенство


Селекционерът на САЩ посочи какво не е причината за отпадането от Световното първенство
Снимка: GettyImages

1216 0

САЩ отпадна от Световното първенство по футбол в Катар. Селекционерът на „янките“ Грег Берхалтър обаче похвали избраниците си след мача с Нидерландия. „Лалетата“ победиха с 3:1 американците на 1/8-финалите и станаха първия отбор, класирал се в Топ 8 на шампионата.

Това е толкова добра група от футболисти. За нещастие обаче отпаднахме днес, но не поради липсата на опит. Наистина се гордея с тази група, но съм горчиво разочарован“, обяви Берхалтър пред „AP“.

Смятам, че постигнахме известен напредък. Когато хората гледат нашия отбор, те виждат ясна идентичност. Те виждат момчета, които излизат и се борят един за друг. Талантът им се вижда на терена. Постигнахме напредък, но тази конкретна вечер не успяхме“, продължи специалистът.

Капитанът на САЩ Тайлър Адамс също изрази мнението си след загубата от „лалетата“, която праща тима вкъщи.

Когато играеш с отбор с толкова много качество като Нидерландия и му дадеш три, четири шанса, те ще се възползват от това. Трябва да покажем, че можем да издържим срещу някои от най-добрите отбори в света, някои от най-добрите играчи в света и това е голям напредък за американския футбол. Движим се в правилната посока със сигурност, но трябва да продължим да настояваме, защото все още не сме там, където трябва. Но със сигурност сме близо“, обяви той.

А ето и изключително любопитното изказване на селекционера на Нидерландия Луис ван Гаал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички