Прехвален ли е Емилиано Мартинес: Най-добрият вратар на Световното в Катар е друг!


Прехвален ли е Емилиано Мартинес: Най-добрият вратар на Световното в Катар е друг!
Снимка: Getty Images

3953 0

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес несъмнено направи фантастично световно първенство, а с намесите си под рамката на вратата на "гаучосите" изигра ключова роля за спечелването на световната титла. Той дори заслужи наградата "Златна ръкавица" на ФИФА на Мондиал 2022, но той ли бе най-добрият вратар на Световното?

Емилиано Мартинес - вратар №1 на Мондиал 2022?

Емилиано Мартинес се отличи с три спасени дузпи на Мондиала в Катар, както и с няколко много важни намеси през турнира. Може би най-важното спасяване на Емилиано Мартинес дойде в продълженията на финала срещу Франция, когато в ситуация един на един успя да спаси удара на Рандал Коло Муани.

Доминик Ливакович: Вратарят, който избухна на Световното

Въпреки това на Световното първенство имаше друг вратар, който впечатли дори повече с играта си. Става въпрос за вратаря на Хърватия Доминик Ливакович, който и чисто статистически превъзхожда Емилиано Мартинес. Ливакович изигра отлично първенство и бе причината "шахматистите" да отстранят Бразилия.

Ливакович превъзхожда Мартинес във всеки показател

Доминик Ливакович спаси четири дузпи на Мондиал 2022 и бе с най-много спасявания на турнира въобще - 25 на брой. За сравнение: Емилиано Мартинес имаше едва седем спасявания, като се нарежда 21-ви сред вратарите. Тук трябва да се отбележи, че двамата играят за коренно различни отбори, като работата за Ливакович бе много повече.

Ливакович е предотвратил и 3,52 гола във вратата си, докато Мартинес е с отрицателен показател: той е с -2.57 гола, или е виновен за поне два от головете във вратата си. Според мнозина именно Ливакович е трябвало да спечели "Златната ръкавица", но в крайна сметка наградата отиде при вратаря на световния шампион.

След спечеления финал Емилиано Мартинес чака и оферти от по-големи клубове (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички