Преди решителната битка с Аржентина... треньорът на Полша сравни Лионел Меси с Алберто Томба


Преди решителната битка с Аржентина... треньорът на Полша сравни Лионел Меси с Алберто Томба
Снимка: Getty Images

1525 0

Старши треньорът на Полша - Чеслав Михневич, направи интересно сравнение, обяснявайки как смята да спре Лионел Меси в утрешния (30 ноември) сблъсък с Аржентина от последния кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол.

Според селекционера на "Дружина Полска", звездата на "гаучосите" прилича на великия скиор Алберто Томба, тъй като слаломира между съперниковите играчи като между колчета: "Меси прави същото, което правеше Алберто Томба - той може да премине през всички, както Алберто Томба слаломираше на пистите. Така че трябва да поставим играчи около Меси. Ако успее да премине през всички - ние няма да можем да го спрем", констатира Михневич.

За мнозина мачът е директен двубой между Меси и звездата на поляците Роберт Левандовски, но треньорът на Полша не смята така:

"Този мач не е Меси срещу Левандовски. Това не е тенис, не е един на един. Роберт се нуждае от своите съотборници, както и Лео. Те не могат да направят всичко сами, въпреки че тяхната индивидуална класа може да решава мачове. Как се спира Меси? Това е страхотен въпрос. Целият свят мисли по него от години. Не мисля, че някога ще намерим окончателния отговор...", завърши Чеслав Михневич коментара си преди битката от Група "С". (ето как изглежда класирането преди 3-ия кръг).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Преди Аржентина - Полша: Попитаха Лионел Скалони дали Роберт Левандовски е на нивото на Лионел Меси...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички